Havelracing

Wat zijn de voordelen van een elektrische scooter?

Scooter

Geplaatst op

De populariteit en daarmee de productie van elektrische scooters én fietsen, neemt snel toe in Nederland. Men is steeds milieubewuster en kiest dan ook steeds vaker voor duurzame oplossingen, zoals de aanschaf van elektrische voertuigen. Met name in de grote steden worden elektrische scooters steeds vaker gebruikt om jezelf te verplaatsen. Twijfel je of een elektrische scooter bij jou past? In dit blog zetten we de grootste voordelen op een rijtje om de keuze te versimpelen.

Milieuvriendelijk

Elektrische scooters rijden op elektriciteit die wordt opgeslagen in een ingebouwde accu. Hierdoor zijn er niet langer meer fossiele brandstoffen nodig en verdwijnt de uitstoot van schadelijke gassen. Met de aanschaf van een elektrische scooter, verklein je dus jouw ecologische voetafdruk en ga je bewust om met het milieu. Veel mensen vragen zich af of een elektrische scooter wel evenveel vermogen heeft als een scooter die rijdt op fossiele brandstof. Elektrische scooters zijn er in verschillende varianten en rijden tussen 25 km en 45 km per uur.

Tijdbesparend

Met name in binnensteden en andere drukbezochte gebieden, is een elektrische scooter ideaal. Door jezelf te verplaatsen door middel van een scooter in plaats van een auto, ben je een stuk wendbaarder en kun je jouw voertuig eenvoudig parkeren. Bovendien passeer je stilstaande of trage automobilisten eenvoudig, waardoor je veel tijd bespaart door met de scooter een binnenstad door te rijden. Maar dit kan ook met een scooter die rijdt op benzine, zal je denken. Helaas, veel grote steden nemen maatregelen om de CO2-uitstoot te verminderen. Zo worden er net als in Amsterdam, milieuzones vastgesteld, waar geen voertuigen mogen komen die Co2 uitstoten.

Onderhoudsarm

Een elektrische scooter maakt in tegenstelling tot een scooter die rijdt op benzine, geen gebruik van een ingebouwde motor. Hierdoor is de kans op technische problemen nihil. Het onderhoud aan een elektrische scooter, bestaat enkel uit het onderhoud van de banden en de remmen. Om de accu volledig te benutten, is het belangrijk om de scooter niet voor lange tijd stil te laten staan. Hierdoor neemt de accu in kracht af en loop je het risico dat deze vervangen moet worden.

Kostenbesparend

Een van de grootste voordelen van een elektrische scooter is, dat deze op lange termijn zeer kostenbesparend is. Zo ben je geen geld kwijt aan benzine en is de kans op technische problemen zeer klein. Daarentegen is de aanschaf van een elektrische scooter relatief duur in vergelijking met een scooter die rijdt op benzine. De aanschaf van een elektrische scooter is dus een echte investering.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij havelracing.nl vind je tal van leuke blogs om je te laten inspireren over racen.

Contactgegevens

Via info @ havelracing.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden