Havelracing

Wat maakt de Tomos zo mooi?

Geplaatst op

Hoe kan het dat de Tomos nog steeds zo populair is? Er zijn toch scooters die veel sneller kunnen? Je zou toch zeggen dat je met moderne technieken toch een scooter kan maken die beter rijdt dan de Tomos die vooral in de jaren 60 en 70 populair was. 

De populariteit van de Tomos

In 1966 kwam in Epe een Tomos-fabriek. Vanaf dat moment won deze scooter de meeste populariteit in Nederland. Iedereen die een Tomos rijdt weet dat er genoeg modernere varianten zijn die veel sneller gaan en comfortabeler rijden. Het gevoel dat je krijgt als je op een oldtimer rijdt is wat voor de aantrekkingskracht van de Tomos zorgt. Dan maakt het je niet uit dat je misschien wat onderdelen moet vervangen. Je geniet van het ouderwetse vakmanschap en het heerlijke geluid. De reden waarom mensen een Tomos in huis halen is waarschijnlijk dezelfde reden waarom mensen genieten van een analoge fotocamera. Het is een gevoel dat alleen de grootste fanaat je het beste kan uitleggen.

Oude technieken en onderhoud

De vintage uitstraling van Tomos is totaal anders dan de uitstraling van de scooters die tegenwoordig worden gemaakt. Dat betekent natuurlijk niet dat er tegenwoordig geen mooie scooters meer worden gemaakt. Het ontwerp van de Tomos is simpelweg niet te vergelijken met de scooters van tegenwoordig. Het enige ‘nadeel’ is dat je er veel aan moet klussen.

Als je een Tomos koopt, gaat die waarschijnlijk al heel wat jaren mee. De techniek van vroeger kent geen digitale hulpmiddelen die om de havenklap een software-update nodig hebben. Maar een oude scooter heeft natuurlijk wel onderhoud nodig.  Als je kapotte onderdelen vervangt kan een Tomos nog heel wat jaren meegaan. Op www.tomos-parts.nl kan je bijvoorbeeld alle onderdelen vinden die je nodig hebt om aan je Tomos te kunnen sleutelen. Daar kan je gemakkelijk de onderdelen selecteren die van toepassing zijn op jouw specifieke model. Ook kun je daar verschillende accessoires krijgen zoals olie, onderhoudsmiddelen en gereedschap. Als je de vintage look compleet wil maken, kun je hier ook bijpassende helmen en handschoenen krijgen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij havelracing.nl vind je tal van leuke blogs om je te laten inspireren over racen.

Contactgegevens

Via info @ havelracing.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden