Havelracing

Hoe houd ik mijn rittenregistratie makkelijker bij?

Geplaatst op

Wanneer je als ondernemer tijd kunnen besparen door gebruik te maken van nieuwe technologie, dan is dit iets waar veel mensen in de zakelijke branche wel oren naar hebben. Als het gaat over de registratie van de kilometers die een zakelijke auto rijdt, dan valt er nog heel wat te verbeteren bij ondernemers. In deze blog gaan we er meer over vertellen. Lees dus verder en ontdek hoe een slim systeem jou kan helpen bij het registreren van jou kilometers.

Rittenregistratie makkelijk gemaakt door RouteVision

Vroeger legden we een registratie aan met pen en papier. Dit was ook de meest logische keuze want er was ook niets anders. In de loop van de tijd zijn we in de bedrijfsvoering van onze bedrijven steeds meer gaan vertrouwen op digitale oplossingen. De computer heeft het van de mens overgenomen als het gaat over administratieve handelingen. Maar bij lang niet alle ondernemers is de digitale revolutie zover doorgedrongen als je zou willen. Het komt nog vaak voor dat de kilometerregistratie van de zakelijke auto nog met de hand gebeurt. Er ligt dan een boekje in het dashboardkastje met een pen waarin vrolijk de kilometerstand keer op keer met de hand wordt genoteerd. Dit is een systeem met een relatief hoge foutmarge. En dat wil je niet, want je moet een goed overzicht kunnen aanbieden aan de Belastingdienst. Het is namelijk verplicht om te bewijzen dat je minder dan 500 km per jaar privé rijdt met een zakelijke auto. Het systeem van RouteVision wordt in je auto ingebouwd en registreert automatisch de gereden kilometers. Superslim dus en je hebt er geen omkijken na. 

Track en trace opties

Track en trace is voor veel ondernemers en goed systeem om grip te houden op hun bedrijfsvoering. Je kunt heel goed zien hoe de routes lopen van het kantoor naar de klant en terug. Op deze manier is het inzichtelijk te maken of deze wel of niet efficiënt zijn. Daar kun je dan als werkgever opsturen. Daarbij zal het ook een stuk makkelijker zijn om te bewijzen hoeveel uren je op locatie geweest ben bij de klant. Dit wordt namelijk opgeslagen door het systeem. Wanneer er dus eens een keer discussie ontstaat over de factuur die je uitschrijft aan de klant, dan kun je bewijzen dat je zo en zo lang op locatie bent geweest. Het is natuurlijk niet alleen maar een controlemiddel, daarbij is de track en trace optie ook erg handig in termen van veiligheid. Wanneer eens iets zou gebeuren met een medewerker van je, dan is het heel eenvoudig om te zien waar de auto is en dan kan er ook direct actie ondernomen worden. Of wat dacht je van de situatie dat een van je bedrijfsauto’s gestolen wordt. Dan komt zo’n track en trace echt wel goed uit!

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij havelracing.nl vind je tal van leuke blogs om je te laten inspireren over racen.

Contactgegevens

Via info @ havelracing.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden