Havelracing

De voordelen van een trailer kopen

Geplaatst op

De aankoop en het gebruik van een aanhangwagen kan heel wat voordelen opleveren. De vraag is, waar moet je voor kiezen: voor een open of gesloten aanhangwagen?  De voor- en nadelen variëren tussen de twee stijlen, en uiteindelijk is het aan jouw om te beslissen welke beter bij je behoeften past. Wij hebben een lijst samengesteld met de voordelen van elk type om je beslissing wat gemakkelijker te maken.

Open aanhangwagens

Lichter gewicht. Open aanhangwagens hebben minder materiaal nodig en wegen dus minder. Minder gewicht van de aanhangwagen betekent minder slijtage aan je voertuig, brandstofbesparing, betere manoeuvreerbaarheid en meer opties voor het voertuig dat je kiest om je aanhangwagen te trekken.

Beter voor het vervoeren van puin. Als je bijvoorbeeld gazonafval of tuingereedschap moet vervoeren, is een open aanhangwagen de beste oplossing. Bovendien is laden en lossen met een open aanhangwagen een fluitje van een cent en zijn ze ook nog eens gemakkelijker schoon te maken dan gesloten aanhangwagens.

Beter zicht. Voor beginners zijn open aanhangwagens meestal gemakkelijker om mee te beginnen vanwege de voordelen van het zicht. Het is gemakkelijker om je omgeving in spiegels te controleren wanneer je een open aanhangwagen trekt, en je kunt een oogje houden op de dingen die je vervoert.

Lagere prijs. De kostprijs is de belangrijkste factor voor veel mensen die een aanhangwagen willen kopen. Open aanhangwagens zijn bijna altijd lager in prijs dan gesloten aanhangwagens van vergelijkbare grootte.

Gesloten aanhangwagens

Betere beveiliging. Gesloten aanhangwagens bieden een betere bescherming omdat ze kunnen worden gesloten en vergrendeld. Buitenstaanders kunnen de inhoud van de aanhangwagen niet zien, dus je hoeft je geen zorgen te maken wanneer je je aanhangwagen gedurende een periode alleen laat.

Opslagmogelijkheden. Vanwege de veiligheid kunnen gesloten aanhangwagens ook als opslagruimte worden gebruikt. Je kunt je gazononderhoudsmateriaal vervoeren en het – veilig beschermd tegen nieuwsgierige blikken – bewaren tot je het weer nodig hebt.

Bescherming tegen weersinvloeden. Bescherming tegen dreigend weer is een ander groot voordeel van gesloten trailers. Als het op weg naar je bestemming begint te stormen, kun je er zeker van zijn dat je spullen droog en beschermd zijn. Eenmaal aangekomen waar je naartoe gaat, hoef je je geen zorgen te maken over het onmiddellijk uitladen van je aanhangwagen omdat je weet dat je spullen veilig zijn.

Aanpassing van het interieur. Gesloten aanhangwagens hoeven niet alleen te worden gebruikt om spullen van de ene plaats naar de andere te vervoeren. Je hebt de mogelijkheid om planken, banken, enz. toe te voegen. Je gesloten aanhangwagen kan gemakkelijk dienst doen als werkplaats, verkoopruimte of zelfs als minikantoortje.

Uiteindelijk heeft de keuze voor een gesloten aanhangwagen of een open aanhangwagen veel te maken met hoe je hem wilt gebruiken. Van gewicht en prijs tot veiligheid, veel verschillende factoren kunnen je beslissing beïnvloeden. Je kunt gemakkelijk aanhanger onderdelen bestellen bij onlinetrailerparts.nl.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij havelracing.nl vind je tal van leuke blogs om je te laten inspireren over racen.

Contactgegevens

Via info @ havelracing.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden