Havelracing

De 4 meest verkochte auto onderdelen

auto onderdelen

Geplaatst op

In Nederland rijden er zo’n 8,5 miljoen personenauto’s rond. Elke auto zit natuurlijk vol auto onderdelen en een deel daarvan zal regelmatig vernieuwd moeten worden. Benieuwd naar wat de meest verkochte auto onderdelen zijn van webshops die auto onderdelen verkopen? We hebben ze hier allemaal op een rij gezet.

Remschijven en remblokken

Remblokken en remschijven zijn samen de belangrijkste onderdelen voor het verkorten van de remweg van je auto. Elke keer dat je remt, slijt er een laagje van je remblokken. Voor remblokken geldt een minimale dikte die ze moeten hebben. Wanneer ze te dun worden, moet je ze vervangen. Personen die veel stadsritten maken, moeten over het algemeen vaker de remblokken vervangen dan personen die vooral op de snelweg rijden. In het stadsverkeer rem je namelijk vaker. Remschijven vervang je minder vaak dan remblokken, maar ook zij zijn aan slijtage onderhevig.

Accu

De gemiddelde levensduur van een accu is 4 tot 6 jaar. Aangezien een auto in principe veel langer meegaat, moet een accu van een auto dus een paar keer vervangen worden. De levensduur van een accu hangt af van het gebruik van de auto, de weersomstandigheden, de leeftijd van de auto en het aantal elektrische onderdelen in de auto.

Koppelingset

Een koppelingset moet regelmatig vervangen worden omdat er wrijving ontstaat wanneer je je koppelingspedaal intrapt. De koppelingset zorgt er namelijk voor dat je zonder schokken kunt schakelen naar de volgende of vorige versnelling.

Uitlaat

Een uitlaat bestaat uit een voorpijp, katalysator, tussendemper en einddemper en heeft meerdere taken. Doordat een uitlaat uit zo veel onderdelen bestaat en veel functies heeft, hoeft er maar één onderdeel kapot te gaan waardoor je de uitlaat moet vervangen. Meestal hoef je gelukkig alleen maar het desbetreffende onderdeel te vervangen en niet de hele uitlaat.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij havelracing.nl vind je tal van leuke blogs om je te laten inspireren over racen.

Contactgegevens

Via info @ havelracing.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden