Havelracing

Auto aanschaffen en een autoverzekering vergelijken

Geplaatst op

Bij Univé kan je gemakkelijk een autoverzekering vergelijken. Zo kun je een vergelijking maken met verschillende soorten cascoverzekeringen. Naast cascoverzekeringen zijn er ook aanvullende verzekeringen, die je bij je cascoverzekering als uitbreiding kunt toevoegen.

De verzekeringen die voor je auto een must zijn

Wettelijk ben je verplicht om je auto te verzekeren. Je bent minimaal verplicht om een WA-verzekering af te sluiten. Je kunt ook kiezen voor een WA+ of een allriskverzekering. Deze 3 soorten verzekeringen zijn voor je auto erg van belang.

Aanvullende verzekering

Een aanvullende verzekering kan in bepaalde situaties noodzakelijk zijn. Zo is een inzittendenverzekering erg handig bij ongevallen met letselschade. Rechtsbijstandsverzekering is handig als je na een ongeval met juridische geschillen te maken krijgt. Zo wordt je bij de processen zowel financieel als juridisch gedekt. No-claimkorting zorgt dat je korting bij het claimen van schade niet wegvalt. Pechhulpverzekering helpt je wanneer je onderweg met pech niet vooruit kunt komen.

2e hands auto kopen

Je hoeft niet altijd een splinternieuwe auto te kopen om vervolgens die verder te verzekeren. Bij het aanschaf van een 2e hands auto kom je goedkoper uit, dan als je voor een splinternieuwe auto kiest. In de 2e hands autowereld heb je verschillende aanbieders. Zo zijn er handelaren, particulieren en dealers die auto’s in- en verkopen. De meest betrouwbare verkopers zijn de dealers. Vaak houden die alle bijzonderheden conform de auto bij. Bij de verkoop van een auto is een onderhoudsboekje een betrouwbaar middel. Met dit boekje win je in de meeste gevallen de betrouwbaarheid van je kopers. 

De top 10 goedkoopste tweedehands auto’s

De top 10 goedkoopste tweedehands auto’s zetten we voor je op een rij.

  • Suzuki alto
  • Peugeot 206
  • Volkswagen polo
  • Opel Corsa
  • Renault Clio
  • Ford Fiesta
  • Hyundai Getz
  • Toyota Yaris
  • Citroën C1/C3

Tweedehands een auto leasen

Een auto leasen brengt altijd voordelen en nadelen met zich mee. De voordelen en nadelen van het leasen van een auto staan voor je onder elkaar genoteerd.

Voordelen

Bij het leasen van een auto zijn een aantal voordelen aanwezig. Als je een auto leaset ga je geen grote investering aan, maar betaal je maandelijks een vast bedrag. Bij bepaalde leaseovereenkomsten heb je geen onderhoudskosten. Die zijn vaak in het maandelijkse leasebedrag inbegrepen. Als je van plan bent om regelmatig van auto te veranderen, kan je om de zoveel jaar gaan leasen. Bij zakelijk gebruik van je leaseauto zijn er fiscale voordelen zoals aftrek voor de inkomstenbelasting.

Nadelen

Naast voordelen zijn er ook nadelen als auto leasen. Als je een auto op lange termijn wilt leasen, heb je vaak te maken met hogere kosten dan op korte termijn. Bij het eerder inleveren van je auto kan je te maken hebben met hoge kosten, omdat dit buiten de voorwaarden ligt. Soms heb je bij het leasen van een auto beperkte keuzes dan bij het kopen van een auto. Je hebt bij een leasecontract soms te maken met een beperkt aantal kilometers dat je jaarlijks mag rijden. Als je over deze limiet gaat, betaal je extra per extra gemaakte kilometers.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij havelracing.nl vind je tal van leuke blogs om je te laten inspireren over racen.

Contactgegevens

Via info @ havelracing.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden