Havelracing

3 manieren om je motor veilig te transporteren

Geplaatst op

Een prachtige lange rit op de motor naar een nieuwe – of vakantiebestemming lijkt aantrekkelijk. Maar is niet altijd ideaal. Want als je liever ook de auto meeneemt of geen extra kilometers op de motor wilt rijden, dan is het beter om te kijken naar alternatieven. Gelukkig zijn er andere manieren om je motor veilig te transporteren naar zijn bestemming.

Huur een vrachtwagen

Wanneer je naast je motor nog meer goederen wilt vervoeren, dan is een vrachtwagen een goede optie. Bij een verhuizing kun je naast je verhuisspullen ook je motor laten inladen. Zorg ervoor dat je een vrachtwagen huurt die kan voldoen aan het gewicht van de motor en waar je deze goed kan vastmaken. Zorg dat de vrachtwagen goed is verdeeld qua gewicht. Wanneer je gaat rijden moet de vrachtwagen goed in balans blijven, zodat je veilig naar je bestemming kan rijden.

Gebruik een motortrailer

Wanneer je veel gaat reizen is een motortrailer kopen een goede optie. Op deze manier kun je op pad met je auto en tegelijkertijd je motor of motoren veilig vervoeren. Een motortrailer is daarnaast ook speciaal af te stellen op de afmetingen van je motor. Door middel van een oprijplaat kan je in- en uitladen. Het is uiteraard ook mogelijk om te kiezen voor een huuroptie.

Verhuisbedrijf

Er rest uiteraard ook nog de optie om een professioneel verhuisbedrijf in te huren. Je geeft de verplaatsing van je motor dan uit handen. Er zijn genoeg bedrijven te vinden die bereid zijn om jouw motor veilig en zorgvuldig naar zijn nieuwe bestemming te brengen. Zo hoef je zelf geen zorgen te maken of rekening te houden met je motor tijdens je eigen reis en kun je bijvoorbeeld eenvoudiger het vliegtuig pakken.

Overige laadtips

Het is aan te raden om een goede reisverzekering af te sluiten. Je weet namelijk nooit wat er tijdens de reis gebeurt. Vooral als je kiest voor een open transport. Zorg daarnaast dat de benzinetank zo goed als leeg is tot maximaal een vierde van de inhoud van de tank. Mocht je kiezen voor een doe-het-zelf-methode, let dan op dat je niet in je eentje de motor in- en uit gaat laden. Je verkijkt je al snel op het gewicht met een kans op grote letselschade. Met behulp van minimaal een extra persoon kan je het laadproces al een stuk veiliger laten verlopen. Hoe meer hulp hoe beter!

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij havelracing.nl vind je tal van leuke blogs om je te laten inspireren over racen.

Contactgegevens

Via info @ havelracing.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden